PAUS

Oh jag var bara tvungen att ta en paus. Inte lätt att packa ner kläder och prylar inför 8 månader, såå jobbigt. Värsta är ju att allt inte riktigt får plats i väskorna. Nu bryr jag mig inte på riktigt om jag måste betala övervikt, alla dom här sakerna behövs. Om jag nu kommer hem på jullovet kommer jag med tom resväska så att jag kan få med lite sommarkläder också. Kanske t.o.m köpa nya, det är ju mellandagsrea den tiden av året. Får se hur det blir med det då. Snart måste jag återvända till packandet igen.
Imorgon blir det nog hemma-dag, ska försöka spendera så mycket tid som möjligt med mina systrar, vi kommer ju inte ses på ett bra tag. Kommer sakna dom jättemycket, mamma och pappa också. Men det gör inget, det är bra att sakna. Dags för mig att öppna ett nytt kapitel i mitt liv med nya äventyr. :)

<3

 

Kategori:

SISTA PAKETET FRÅN H&M..

..har kommit. Den där svarta stickade tröjan som jag beställde någon gång i augusti. Det stod att den skulle komma i mitten av oktober, thank god att den inte gjorde det. Perfect timing, åker ju om 2 dagar. Så idag var det sista dagen jag var på stan. Vi var och fika i Zanzibar på Östermalm, mysigt mysigt men kallt, brrrr. Hahaha jag darrade så mycket att bordet skakade. Nu har verkligen hösten kommit till Sverige, igår hade jag på mig vinterjackan men då promenerade jag en massa, gjorde det idag också, hade ingen remsa att ta bussen till Spånga som tar 5 minuter, så jag promenerade ända till Spånga station, det tog typ 20 minuter.

Hejdå Stockholm!

Kategori:

DET HÄR MED THESSALONIKI

Jo jag fick lite frågor om Grekland studierna bland kommentarerna och tänkte skriva ett inlägg om det för att det är säkert många fler som undrar samma sak.
Som sagt har jag kommit in på Aristotle University of Thessaloniki, School of Modern Greek Langugage heter det. Jag valde den kursen för att jag vill byggga upp min grekiska och anledningen till att jag ska plugga i Grekland är för att jag inte har alla ämnen som behövs för att göra det här i Stockholms Universitet, som t.ex har jag inte Svenska C som behövs och det är alltid kul att göra det i något annat land. 
Hur jag fick information om skolan och kursen av en vän, hon som jag ska flytta till Grekland med. Det är inte svårt att komma in, dom har inga speciella krav, det ända som är ett måste är att man gått klart gymnasiet. Och man behöver absolut inte kunna språket för plugga där, vem som helst kan göra det. Vi kommer gå kursen som är 8 månader, från 12 oktober till 31 maj. Man kan välja själv hur länge man vill gå där. Och det är hur enkelt som helst att söka. All information står på deras sida men jag kan berätta lite smått här. Man skickar in sina gymnasiebetyg översatta till engelska och en ansökan som man skriver ut på hemsidan. Och på ansökan är det viktigt att det finns stämpel på från grekiska ambassaden.
Det här med boende då. Jag och min vän kommer hyra lägenhet tillsammans. Och CSN kan man ansöka om på csn:s hemsida för studerande utomlands, jag vet inte riktigt hur mycket det är man kommer få men något är det iallafall.
Och ett tips om du ska studera där, skicka in papprena i god tid så man slipper få såna komplikationer som jag fick. Lycka till.
Här är länken till skolan, finns både på engelska och grekiska.

Om några dagar kan ni följa mitt liv i Grekland, kommer skriva en massa här i bloggen.